gyermek-fejlesztes-tsmt-bhrg-nild-sindelar-bach-viragterapia-fejlec-1

Bach-virágterápiás tanácsadás

Bach-virágterápia

gyermek-fejlesztes-tsmt-bhrg-nild-sindelar-bach-viragterapia-2Amikor valami negatív dolog történik velünk (pl.: stresszhelyzet, krízis, szorongás, új élethelyzet stb.) akkor érzelmileg nem tudunk a legjobb “énünk” szerint reagálni arra, ami velünk történik.

Ilyenkor többnyire olyan érzelmeinken alapuló reakció mintával válaszolunk a helyzetre, ám nem segíti elő a megoldást. Sőt, további akadályokat gördíthet elénk.

Ezeknek az érzelmi blokkoknak, elakadásoknak a megoldásában támogatnak minket a Bach-virágesszenciák. Segítenek visszaemelni minket arra a rezgésszintre, ahol a legjobbat tudjuk kihozni önmagunkból.

Az esszenciákkal jobban reagálunk az adott negatív helyzetre, mert képessé válunk egy magasabb nézőpontból rálátni a megoldandó helyzetre, így a Bach-virágterápia kiutat mutathat az érzelmi elakadásokból. 

Bach-virágterápiás tanácsadás

A tanácsadás mindig egyénre szabott, hisz más-más érzelmi elakadásra keressük a megoldást. A megfogalmazott érzelmek alapján állítjuk össze a virágkeveréket.

gyermek-fejlesztes-tsmt-bhrg-nild-sindelar-bach-viragterapia-fejlec-4

Kinek való ez a módszer?

Felnőttek, gyermekek, kismamák és idősek is biztonsággal használhatják, mert a Bach-virágterápia egy gyengéd eljárás.

A cseppeket nem lehet túladagolni, nem okoz allergiás reakciókat, mert a virágok fizikai alkotórészei nem, csak az információja van jelen az esszenciában.

Megoldást nyújthat:

 • gyászkezelés esetén;
 • ha kismama vagy, és félsz a baba elvesztésétől;
 • szüléstől való félelemre;
 • ha váratlanul érkezik a baba, ez okoz érzelmi terhet;
 • tanulási nehézségeknél;
 • vizsgaidőszakban főiskolán, egyetemen, amikor nehéz koncentrálni;
 • túlterheltségre;
 • önbizalomhiány;
 • vizsgadrukkra;
 • állásinterjú előtti izgalom kezelésére;
 • párkapcsolati féltékenység és nehéz munkahelyi kapcsolatok kezelésére.

Gyermekednél, ha…

 • testvérféltékenység esetén;
 • bölcsődei, óvodai beszoktatásnál;
 • az anyától való leválás megkönnyítésére;
 • viselkedési problémáknál
 • iskolába való beilleszkedésnél;
 • tanulás nehézségeknél.

Áraim

Bach virágterápia személyesen vagy online (1 óra) 8 000 Ft

Bach csepp/ üveg 2 000 Ft

Stresszoldás One Brain kineziológia módszerrel (1-1,5 óra) 10 000 Ft

 • Stressz állapotok, félelmek, gátlások oldása.
 • Tanulással kapcsolatos nehézségek.
 • Negatív viselkedési minták megértése és megváltoztatása.

gyermek-fejlesztes-tsmt-bhrg-nild-sindelar-bach-viragterapia-fejlec-3

Mikor a férjemmel mindketten kórházba kerültünk és azért küzdöttünk, hogy túléljünk egy vírust a 11 éves kislányunk "egyedül" maradt a félelmeivel, szorongásaival. Két hétig zárta magába minden aggodalmát és küzdött a gondolataival, hogy minden rendben legyen velünk és újra láthasson bennünket. Mikor ez megtörtént láttuk, éreztük és tapasztaltuk rajta, hogy ez egy olyan válság volt az életében, amit nem tudunk feloldani beszélgetésekkel, babusgatásokkal, ölelgetésekkel. Ekkor kértünk segítséget Johannától! Réka szinte az első pillanatban megnyílt Neki, mesélt az átélt napokról és a "rossz" gondolatokról...meg is lepődtem rajta, mert egy nagyon szorongó, bátortalan, nehezen megnyíló kislány, akinek sok bátorításra és megerősítésre van szüksége. Réka keze "beszélt" Johannához, néha ugyan megtréfálta, de mindez olyan jó érzés volt számára, hogy rögtön megnyugtatta. Kiválasztotta azokat a virágokat ami felé a szíve húzta, hogy Johanna elkészíthesse neki a cseppeket. Mikor Réka kilépett a szobából ezeket a mondatokat ismételgette: Mama, én mikor megfogtam az üvegcsét bizsergést éreztem! Johanna olyan bölcs dolgokat mondott nekem! Olyan jó tanácsokat adott! Mama, mindenre van megoldás! Én már csak ezekre fogok gondolni és elhesegetem a rossz gondolatokat! Azóta is szorgalmasan csepegtet és mindig nagyon várja a találkozást és beszélgetést, oldást Johannával! Örülünk, hogy rátaláltunk!

Márti

Szorongásos tünetekkel fordultam Johannához, amire a Bach virágterápiát javasolta, a keverék elkészítése előtt hosszas mélyreható beszélgetés történt, ahol feltártuk a lehetséges problémákat és hogy pontosan milyen tüneteim vannak és milyen dolgok zavarnak, tesznek idegessé a hétköznapokban. Nálam gyakori volt a szapori szívverés, tenyérizzadás, mellkasi nyomás, gyomorfájdalom, és gyakran nyugtalan aludtam éjszaka és nagyon fáradtan ébredtem reggel. Amikor elkezdtem szedni a virágcseppet, pár nap alatt megszűntek a szorongásos tüneteim, sokkal nyugodtabb lettem és kiegyensúlyozott, türelmesebb lettem és sok mindent sikerült elengednem, elfogadnom, feldolgoznom. Azóta is szedem a cseppeket töretlenül és nekem nem csak lelkileg nyújt segítséget hanem szellemileg és fizikailag is.

Orsi

Kedves Látogató!

Köszönöm, hogy felkereste weboldalamat.

Sajnálatosan a 2023. szeptember – 2024. augusztusi tanévre már semmilyen femérést és fejlsztést nem tudok vállalni. (TSMT, SINDELAR…)

Megértésüket köszönöm!

Balogh-Lukács Johanna
(2023. szeptember)