TSMT (BHRG) torna

Ezzel a vizsgálati eljárással meghatározható a gyermek szenzomotoros (mozgató és érzékelő szervek összehangoltsága) integráltságának szintje. Rövid idő alatt felvehető (30-45 perc), 5 nagy részterületen 21 vizsgálat elvégzése történik. Instrukciói könnyen érthetőek, értékelési szempontjai egyértelműek és korrektek.  5 éves kortól kezdve használható az organikus érettségi szint megállapítására, illetve az éretlen működés pontos feltérképezésére.

Részletek a TSMT (BHRG) torna fejlesztésről

SINDELAR program

A Sindelar-programmal hat évvel ezelőtt találkoztam egy tanfolyam keretén belül. Már akkor is megdöbbentett, hogy mennyire egyszerű a felépítése és jól alkalmazható a terápiája.

Alapvetően olyan komplex módszert kell elképzelni, amely funkcionális gyakorlási helyzetek sorozatából áll. A fejlesztés az ismeretszerzés legfontosabb területeire terjed ki: figyelem, észlelés, intermodális kódolás, emlékezet, sorrendiség, téri orientáció. A teljes képességrepertoár megismerését célozza meg, nem csupán a hibás funkciókat.

A program két korosztályt céloz meg: óvodásokat és általános iskolásokat. Az óvodáskori fejlesztés azt a célt szolgálja, hogy az iskolai tanulás előfeltételeit megteremtse a szükséges képességek kialakításával és megerősítésével.

Részletek a SINDELAR terápiáról

Kedves Látogató!

Köszönöm, hogy felkereste weboldalamat.

Sajnálatosan a 2023. szeptember – 2024. augusztusi tanévre már semmilyen femérést és fejlsztést nem tudok vállalni. (TSMT, SINDELAR…)

Megértésüket köszönöm!

Balogh-Lukács Johanna
(2023. szeptember)