gyermek-fejlesztes

Zsófi fejlesztési története

2017-09-26 by Gyermekfejlesztes Admin No Comment

Kislányom közel 4,5 éves volt, amikor az óvodában lehetőségünk volt megcsináltatni a TSMT felmérést Johannánál. Mivel Zsófi nehezen tudott megülni a fenekén és az éjszakákat még mindig nem aludta át, illetve az elalvással is gondok voltak, úgy gondoltunk, hogy nem várunk még egy évet, amikor az iskolába menő gyerekeket szűrik. Jobbnak láttuk, ha hamarabb kiderül egy esetleges probléma és több idő jut az óvodai évek alatt a fejlesztésre.

És jó döntést hoztunk. Kiderült, hogy Zsófinak gond van a statikus egyensúlyával, éretlenebb az idegrendszere az átlagnál és keresztdominanciát is megállapított nála Johanna. Ezt követően egy évig személyre szabott, egyéni tornát csináltunk otthon hetente háromszor és havonta mentünk kontrollra, illetve két havonta kaptunk új tornát. A legszembetűnőbb változás szülői szemmel az volt, hogy a 4,5 éve tartó alvásproblémák pár hónap alatt megszűntek, illetve Zsófi sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lett és a statikus egyensúlya is szemmel láthatóan fejlődött. Hogy nehéz volt-e az eleje? Igen, nagyon. Az első hónapokban minden türelmemet és kreativitásomat be kellett vetni, hogy motiváljam Zsófit a tornára, de pár hónap elteltével a heti rutin részévé vált a torna. Az egy év egyéni tornát követően jelenleg csoportos tornára járunk hetente kétszer, amit Zsófi vár és szeret.

Nagyon örülök, hogy időben kiderültek, mik a fejlesztendő területek és így még az iskolakezdés előtt megkaphatja Zsófi a szükséges fejlesztéseket.

V.Lídia

About Author

Gyermekfejlesztes Admin
  •  

Leave a Comment

Kedves Látogató!

Köszönöm, hogy felkereste weboldalamat.

Sajnálatosan a 2023. szeptember – 2024. augusztusi tanévre már semmilyen femérést és fejlsztést nem tudok vállalni. (TSMT, SINDELAR…)

Megértésüket köszönöm!

Balogh-Lukács Johanna
(2023. szeptember)